Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Позафракційний
  • Член Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг

Юрченко у передвиборчій програмі пообіцяв залучити приватних інвесторів у промисловість та інфраструктуру

25 червня 2019 року на сайті ЦВК була зареєстрована передвиборча програма Олександра Юрченка з обіцянкою залучити приватних інвесторів у промисловість та інфраструктуру.
Не виконано
Сказано 25 червня 2019 р.

Джерело

  • https://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2019/wp407pt001f01=919pf7201=21019.html
  • лист депутата ВРУ
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=8770
  • https://www.kmu.gov.ua/news/uryad-nadav-zelene-svitlo-zakonoproektu-pro-invest-nyan-irina-novikova

Результат

У жовтні 2021 року пресслужба депутата Олександра Юрченка у відповідь на запит редакції щодо виконання передвиборчої обіцянки повідомила, що у депутата фактично відсутні зв'язки у бізнесових колах. Було зазначено, що представники бізнесу запрошуються на круглі столи та обговорення законопроєктів. Зокрема це стосується заборони пластикових пакетів, коли бізнес погодився за власний кошт відмовитись від використання пластикових пакетів, а ВРУ ухвалила відповідний проєкт закону. Крім цього, 17 грудня 2020 року ВРУ ухвалила законопроєкт №3760 про державну підтримку інвестиційних проєктів зі значними інвестиціями. Юрченко голосував "за".

Обіцянка отримує статус "не виконано", оскільки у передвиборчій програмі вказано саме про залучення приватних інвесторів для відновлення великих проєктів у промисловості та інфраструктурі, чого зроблено не було. Водночас ухвалений законопроєкт №3760 створює умови для ведення бізнесу, однак не залучає конкретних інвесторів до відновлення промисловості та інфраструктури.