Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Президент України
  • Голова Ради національної безпеки і оборони України

Зеленський обіцяє виплату заборгованої заробітної плати працівникам ДП «Миколаївський суднобудівний завод»

17 липня 2019 року президент України Володимир Зеленський пообіцяв вирішити питання заборгованості із виплати зарплатні на ДП «Миколаївський суднобудівний завод». «Дивіться, ми вирішимо питання із заборгованістю», – заявив Зеленський (відео 49:38).
Виконано
Сказано 17 липня 2019 р.

Джерело

  • https://youtu.be/gulabrk_aCs?t=2978
  • https://www.president.gov.ua/news/za-doruchennyam-prezidenta-pogasheno-zaborgovanist-iz-zarobi-56589
  • https://www.facebook.com/yuri.biriukov/posts/2378509232417880

Результат

23 липня 2019 року стало відомо про те, що за дорученням президента України Володимира Зеленського було вирішено питання погашення заборгованості із заробітної плати працівникам державного підприємства «Миколаївський суднобудівний завод».

23 липня Державний концерн «Укроборонпром» відзвітував про виконання доручення Президента у повному обсязі. За його інформацією, на рахунки державного підприємства «Миколаївський суднобудівний завод» для погашення заборгованості із заробітної плати було перераховано 54,8 млн грн. Крім того, було перераховано 31,7 млн грн для виплат компенсації за несвоєчасно виплачену заробітну плату, а також податків і зборів, пов’язаних із розрахунком за оплату праці.

Враховуючи цю інформацію обіцянці присвоєно статус «виконано».

29 липня екс-радник Президента Юрій Бірюков припустив, що кошти на погашення боргу могли взяти з оборотних коштів успішного підприємства.