Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Президент України
  • Голова Ради національної безпеки і оборони України

Зеленський пообіцяв презентувати Ахметову «інвестиційний документ» для фінансування медицини

17 липня 2019 року президент України Володимир Зеленський пообіцяв презентувати Ахметову «інвестиційний документ» для фінансування медицини. «Зустрілися з Ахмєтовим, поставили умову, що ми відмінимо Роттердам+ і ми його відмінили. І що на кожного олігарха буде велика потужна фінансова нагрузка. Він купив 200 швидких для дитячих лікарень. І будемо презентувати йому інвестиційний документ, щоб він вкладався, хоча він про це ще не знає, щоб він вкладав великі гроші у медицину. І буде вкладати він гроші в інфраструктуру Донбасу», – заявив Зеленський (відео 9:20).
Виконано
Сказано 17 липня 2019 р.

Джерело

  • https://youtu.be/hKJ7gOZ70CU?t=560
  • Лист Офісу президента
  • https://www.pravda.com.ua/articles/2020/03/23/7244662/
  • https://www.pravda.com.ua/news/2020/03/26/7245164/
  • https://www.pravda.com.ua/articles/2020/03/26/7245129/
  • https://president.gov.ua/news/prezident-ukrayini-proviv-zustrich-z-velikim-biznesom-dlya-d-60185

Результат

В жовтні 2019 року у відповідь на запит Офіс Президента не надав інформації про «інвестиційний документ». У Фонді Ахметова взагалі не відповіли на запит (467/02/19). Тому можна вважати «інвестиційний документ» умовною частиною непублічних відносин влади та великого бізнесу.

В умовах коли Україна увійшла в активну боротьбу з коронавірусом, 16 березня 2020 року президент Зеленський зібрав представників великого бізнесу, серед яких був і Ахметов. Зеленський просив у великого бізнесу про допомогу у боротьбі з поширенням коронавірусу. Як повідомили в ОП, бізнесмени погодилися з пропозиціями президента та пообіцяли надати всю необхідну допомогу державі у здійсненні превентивних заходів з протидії поширенню коронавірусу. Зокрема, за Рінатом Ахметовим було закріплено – Івано-Франківську, Львівську, Донецьку, Луганську області, Кривий Ріг, Кам'янське, Павлоград.

Наприкінці березня, Ахметов повідомив, що вже виділив 300 мільйонів гривень на боротьбу із пандемією та закупить не менше 200 апаратів ШВЛ та інше медичне обладнання.

Враховуючи те, що в умовах кризової ситуації президент Зеленський ініціював залучення коштів великого бізнесу для фінансування медицини, обіцянці присвоєно статус «виконано».