Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Співголова депутатської фракції "Опозиційна платформа - За життя"
  • Член Комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції окупованих територій, нац. меншин і міжнаціональних відносин

Бойко запевнив, що "Опозиційна платформа - За життя" в новому парламенті проголосує за законопроект про зняття недоторканності з депутатів, з президента і суддів

13 липня 2019 року народний депутат України Юрій Бойко запевнив, що "Опозиційна платформа - За життя" в новому парламенті проголосує за законопроект про зняття недоторканності з депутатів, з президента і суддів Одним серед п'яти основних завдань в новому парламенті Бойко визначив зняття недоторканості з депутатів президента та суддів.Пообіцяв, що його політична сила підтримає законопроект, який вирішуватиме це питання. "Звичайно люди чекають зняття недоторканності з депутатів, з президента і суддів.І ми цей закон підтримали в першому читанні і ми зараз за нього проголосуємо", - запевнив Бойко.(відео 3:57)
Не виконано
Сказано 13 липня 2019 р.

Джерело

  • https://youtu.be/fTO6C0aDs6o?t=237
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=60
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=2279

Результат

29 серпня 2019 року я було ухвалено проєкт Постанови (№1095) про попереднє схвалення законопроєкту про внесення змін до статті 80 Конституції України (щодо недоторканності народних депутатів України).Постанова має на меті попередньо схвалити закон, щодо зняття недоторканості депутатів України (7203) який президент вніс як невідкладний.

Жоден депутат "Опозиційної платформи — За життя" не підтримав цю постанову.

18 грудня 2019 року ВРУ проголосувала законопроєкт №2237 про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою приведення у відповідність до Закону України "Про внесення змін до статті 80 Конституції України щодо недоторканності народних депутатів України" у другому читанні та в цілому. Законопроєкт покликаний привести у відповідність до Конституції України положення законодавчих актів України, що забезпечить реалізацію скасування депутатської недоторканності. Половина фракції проголосувала позитивно, Бойко також підтримав його.

31 січня 2020 року фракція звернулася до КСУ з приводу відповідності конституції законопроєкту про депутатську недоторканість.

Оскільки депутати від ОПЗЖ активно демонструють кроки та підтримку ідеям щодо незняття депутатської недоторканості, та навіть протидії ухваленим ініціативам. Обіцянка переноситься в категорію "не виконано"