Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Президент України
  • Голова Ради національної безпеки і оборони України

Зеленський обіцяє, що міст у Станиці Луганській буде побудовано впродовж місяця, навіть якщо не буде демонтажу укріплень зі сторони ЛНР

8 липня 2019 року президент України Володимир Зеленський пообіцяв, що міст у Станиці Луганській буде побудовано впродовж місяця. «З приводу відновлення мосту, це був один з пунктів у Мінських домовленостях, це розведення військ. Обидві сторони розвели. Потім ми запропонували будівництво цього мосту. Нам нічого не треба від тієї сторони, ми готові, у нас є гроші. Але для того щоб побудувати міст треба, щоб та сторона демонтувала бетонні укріплення. Вони сказали на останньому Мінську, що їм на це технічно буде потрібно 8-10 днів. Ми готові до демонтажу дуже швидко, дуже швидко готові це зробити, ми готові це зробити за 2-3 доби, але це паралельний процес. Ось про що домовились сторони. Моя пропозиція після того, що я там побачив, ми будемо недовго чекати, в нас немає часу. (За словами глави держави, чекатимуть недовго, тому що немає часу – люди «плачуться» і «дуже просили це зробити».) Ми будемо чекати тиждень, максимум 8 днів, якщо ми не побачимо демонтаж з тієї сторони, ми почнемо будувати міст. Думаю, ми до цього готові. Цивільні люди можуть будувати, військові не мають права. У нас є ідея, як це дуже швидко зробити. Ми пообіцяли людям, що впродовж місяця ми побудуємо й вирішимо це питання», – заявив Зеленський (відео 26:35).
Не виконано
Сказано 8 липня 2019 р.

Джерело

  • https://youtu.be/cUnhUK8P0cg?t=1595
  • https://www.facebook.com/pressjfo.news/photos/a.364697644022858/648491152310171/?type=3&theater
  • https://www.5.ua/suspilstvo/mist-v-stanytsi-luhanskii-poky-ne-remontuvatymut-cherez-vidsutnist-harantii-tyshi-196880.html
  • https://www.facebook.com/pressjfo.news/photos/a.364697644022858/648409272318359/?type=3&theater

Результат

Станом на 20 серпня 2019 року, після близько двох тижнів очікувань демонтажу укріплень бойовиками та одного місяця на обіцяне будівництво, міст у Станиці Луганській не побудовано.

Днем раніше у штабі Операції об'єднаних сил повідомили, що у зв’язку із завершенням вилучення вибухонебезпечних предметів на ділянці зруйнованого мосту в Станиці Луганській, українська сторона готова провести, дзеркально, демонтаж фортифікаційних споруд. Проте, зі сторони тимчасово окупованої території надійшло повідомлення про прийняте рішення продовження робіт з розмінування на протилежній стороні до 25 серпня.

Враховуючи те, що міст у Станиці Луганській не побудовано впродовж місяця, тому обіцянці присвоєно статус «не виконано».