Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Розенко зобов'язаний створити електронні реєстри культурних пам’яток

14 квітня 2016 року Верховна Рада України призначила віце-прем'єр-міністром України Павла Розенка. Програма діяльності Кабміну зобов'язує Павла Розенка створити електронні реєстри культурних пам’яток.
Не виконано
Сказано 14 квітня 2016 р.

Джерело

  • http://zakon5.rada.gov.ua/laws/show/z0936-16
  • http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=248958510
  • http://mincult.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=245328336
  • Лист Мінкультури від 21 травня 2018 року
  • https://www.kmu.gov.ua/ua/news/minkulturi-ogolosilo-pro-start-pilotnogo-proektu-elektronnogo-obliku-obyektiv-kulturnoyi-spadshchini-derzhavnij-reyestr-neruhomih-pamyatok-ukrayini
  • http://mincult.kmu.gov.ua/control/publish/article?art_id=245485981

Результат

Відповідно до листа Міністерства культури України від 21 травня 2018 року, задля створення електронних реєстрів культурних пам’яток, Міністерством культури було розроблено Концепцію впровадження електронного обліку та презентації об'єктів культурної спадщини та культурних цінностей на 2017-2020 роки.

В рамках реалізації зазначеної концепції у травні 2019 року уряд схвалив проект розпорядження «Про реалізацію пілотного проекту щодо впровадження електронного обліку об’єктів культурної спадщини», розроблений Міністерством культури України з метою впровадження електронного обліку об’єктів культурної спадщини. Нормативним актом передбачається запровадження електронного обліку об’єктів культурної спадщини, розташованих на території Вінницької області.

В червні 2019 року у прес-центрі Мінкультури відбулася прес-конференція з нагоди старту пілотного проекту – електронного обліку об’єктів культурної спадщини «Державний реєстр нерухомих пам'яток України». Пілотний проект реалізовуватиметься на території Вінницької області з метою практичного напрацювання необхідних та важливих аспектів наповнення та функціонування електронної платформи з наступним впровадженням його на загальнонаціональному рівні.

Враховуючи те, що створення електронного реєстру культурних пам’яток не завершено, тому програмному зобов'язанню незадовго до позачергових виборів ВРУ і відставки уряду присвоєно статус «не виконано».