Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Член депутатської фракції "Європейська Солідарність"
  • Народний депутат України
  • Член Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки

Парубій обіцяє, що відкличе своє запрошення щодо участі спостерігачів в Україні від ПАРЄ у разі повернення російської делегації

1 липня 2019 року голова ВРУ Андрій Парубій під час погоджувальної ради заявив, що у разі повернення російської делегації до ПАРЄ, буде відкликане запрошення щодо участі спостерігачів від вищезазначеної організації в Україні. "Хочу Вам сказати як і всім головам фракцій і комітетів, що я вважаю за доцільне, щоб у випадку, якщо російська делегація буде відновлена в правах ПАРЄ, відкликати своє запрошення голови Верховної ради України щодо участі спостерігачів в Україні. Якщо вони будуть намагатись через ПАРЄ направити в Україну російських спостерігачів - ми цього не можемо дозволити, щоб спостерігачі від країни агресора визначали демократичність українських виборів в Україні. Я впевнений, що в тому отримаю підтримку і в профільного комітету, і в усіх голів фракцій", - сказав він (відео 15:00 - 15:38).
Виконано
Сказано 1 липня 2019 р.

Джерело

  • https://youtu.be/gWdsnp_UX2w?t=900
  • https://www.youtube.com/watch?v=jt_CHwnZtbs&feature=youtu.be&t=4500

Результат

5 липня 2019 року голова ВРУ Андрій Парубій під час підсумкової прес-конференції зазначив, що відкликав своє запрошення делегації ПАРЄ . "З приводу делегації від ПАРЄ. Я просто відкликав своє особисте запрошення цій міжнародній організації. Для цього не треба рішення ВРУ. Мені рекомендував комітет - я відкликав своє запрошення", - сказав Парубій (відео 1:15:11 - 1:15:27). Обіцянка отримала статус "виконано".