Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Президент України
  • Голова Ради національної безпеки і оборони України

Зеленський пообіцяв найближчим часом допомогти родині загиблого гірника шахти «Лісова» з придбанням квартири, якщо виникне таке питання

29 травня 2019 року президент України Володимир Зеленський пообіцяв найближчим часом допомогти родині загиблого гірника шахти «Лісова» з придбанням квартири, якщо виникне таке питання. «Саме я особисто обіцяю, якщо буде питання з приводу квартири однієї з сімей, бо навіть немає куточка де жити, то я особисто допоможу, найближчим часом», – заявив Зеленський (відео 5:09).
Архів
Сказано 29 травня 2019 р.

Джерело

  • https://youtu.be/NWG2xw1QzUk?t=309
  • https://24tv.ua/zelenskiy_pridbav_kvartiru_vdovi_zagiblogo_na_shahti_girnika_detali_n1170108
  • https://www.slovoidilo.ua/promise/52205.html

Результат

У червні 2019 року стало відомо, що президент України Володимир Зеленський, як і обіцяв, власним коштом придбав нове помешкання для родини загиблого гірника. Квартира знаходиться у шестиповерховому новому будинку неподалік центру Червонограду. Про це свідчить інформація журналістів. На День незалежності тут мають справляти новосілля. Наразі тривають ремонтні роботи.

Враховуючи цю інформацію, а також те, що таку ж за змістом обіцянку, але без термінів та умов, було зафіксовано раніше, заява від 29 травня переноситься в розділ «архів» і вважається уточненням.