Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Гриневич обіцяє, що до кінця 2019 року додатково запрацює 6 нових центрів колективного користування обладнанням

16 травня 2019 року міністр освіти і науки України Лілія Гриневич пообіцяла, що до кінця 2019 року запрацює 6 центрів колективного користування обладнанням. «В тій самій Німеччині так само роблять центри колективного користування обладнанням, де ми закуповуємо дуже дороге обладнання, але туди можуть приходити дослідники з різних університетів і установ. Зараз ми маємо 9 таких центрів, зробимо до кінця року ще 6, буде вже 15 і будемо рухатися», – зазначила міністр (відео 3:28).
Архів
Сказано 16 травня 2019 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=EKPxHTGJxWg
  • https://mon.gov.ua/ua/news/uzhe-stvoreno-10-centriv-kolektivnogo-koristuvannya-naukovim-obladnannyam-v-universitetah-do-kincya-roku-yih-bude-15-liliya-grinevich

Результат

8 липня 2019 року міністр освіти і науки Лілія Гриневич розповіла про розвиток центрів колективного користування обладнанням. «Сьогодні вже створено 10 Центрів колективного користування науковим обладнанням в університетах. 9 з них - 2018-го, а ще 1 центр відкрито цьогоріч у Харківському національному університеті радіоелектроніки. Загалом до кінця 2019-го існуватиме 15 центрів у вишах», - зазначила міністр.

Враховуючи те, що 29 серпня 2019 року уряд Гройсмана було відправлено у відставку, та те, що заявлені терміни виконання не закінчилися, обіцянку було перенесено до розділу «архів».