Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Рибчинський заявив, що "Воля народу" буде голосувати "За" два законопроекти щодо реформування парламенту

13 травня 2019 року народний депутат України Євген Рибчинський заявив, що "Воля народу" буде голосувати однозначно "За" 2 законопроекти щодо реформування парламенту: Проект Закону про внесення змін до законів України "Про комітети Верховної Ради України" та "Про центральні органи виконавчої влади" щодо оптимізації роботи комітетів Верховної Ради України та співвідношення предметів їх відання із сферами діяльності міністерств (друге читання) № 6256 та Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо розподілу посад у комітетах Верховної Ради України за принципом д'Ондта (друге читання) № 7550. "Маю надію, що у четвер ми як і обіцяли, як і домовлялися приймемо у цілому 2 законопроекти щодо реформування нашого парламенту. "Воля народу" буде голосувати однозначно "За". Відео (11:44).
Не виконано
Сказано 13 травня 2019 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=YR_LVcm9dbU
  • http://static.rada.gov.ua/zakon/new/WR/WR140519.htm
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=23686
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=23686

Результат

16 травня 2019 року в парламенті розглядали законопроекти з реформування парламенту.

Депутатська група "Воля народу" не голосувала за законопроект "Про внесення змін до деяких законів України щодо розподілу посад у комітетах Верховної Ради України за принципом д'Ондта" №7550 - підтримали лише 2-є нардепів з 20, "Не голосували -14", "Відсутні": 3 народних депутатів групи "Воля народу".

А також "Про направлення на повторне друге читання проекту Закону про внесення змін до законів України "Про комітети Верховної Ради України" та "Про центральні органи виконавчої влади" щодо оптимізації роботи комітетів Верховної Ради України та співвідношення предметів їх відання із сферами діяльності міністерств" №6256 нардепи "Волі народу" голосували "За": 8; "Не голосували": 9;"Відсутні": 2.

Зважаючи на те, що у фракції "Воля народу" 20 нардепів, а підтримували законопроекти максимум 8 народних обранців дана обіцянка отримує статус "не виконано".