Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Президент України
  • Голова Ради національної безпеки і оборони України

Зеленський пообіцяв вести прозорі стосунки з підприємцями

2 травня 2019 року кандидат в Президенти України Володимир Зеленський пообіцяв вести прозорі стосунки з підприємцями. «За мого президентства стосунки з підприємцями будуть прозорими. Більше жодних кулуарних переговорів, нічних візитів до АП і прихованих від суспільства домовленостей», – заявив Зеленський.
Не виконано
Сказано 2 травня 2019 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/zelenskiy95/posts/2239174666332897
  • https://www.radiosvoboda.org/a/news-schemes-pinchuk-ap/29978634.html
  • https://www.radiosvoboda.org/a/news-schemes-ofis-i-kolomoyskyy/30185029.html?fbclid=IwAR3oao41NjdBVHHsxh7el-zTgEB20g6_XwE_TxNJ4tHtQbr1G8124PeV2gg
  • Лист АП від червня 2019 року
  • https://www.radiosvoboda.org/a/schemes/30210228.html
  • https://www.radiosvoboda.org/a/schemes/30210228.html
  • https://www.radiosvoboda.org/a/schemes/30210228.html

Результат

У період з травня по жовтень 2019 року президент Зеленський та представники Офісу президента неодноразово проводили зустрічі з підприємцями, бізнесменами, як особисто так і публічно, частина зустрічей не анонсувалася.

В кінці травня президент Зеленський зустрічався на Банковій з Віктором Пінчуком. Згодом стало відомо, що розмова стосувалася повернення Леоніда Кучми до Мінського процесу. Були розмови, як повідомляв Зеленський, з Пінчуком, Ахметовим, Коломойським, які стосувалися інвестування в запропоновані проекти медицини, інфраструктури, соцзахисту. Стенограм та відеозаписів таких розмов опубліковано не було.

10 вересня 2019 року президент Володимир Зеленський зустрівся з бізнесменом Ігорем Коломойським. Протоколу, стенограми та відео зазначеної зустрічі не велося. Йшлося у відповіді Офісу президента на запит журналістів «Схем». «В Офісі президента вони обговорили питання ведення бізнесу в Україні. Також ішлося про енергетичну сферу», – прокоментували на Банковій зустріч президента з бізнесменом Ігорем Коломойським.

10 жовтня 2019 року на прес-марафоні президент Володимир Зеленський не назвав мету візиту Валерія Хорошковського в Офіс президента. «Зустріч стосувалася – ви з часом будете знати, з приводу чого відбувалася ця зустріч, коли ми з вами побачимо її результат. Ця зустріч – ні про які посади, ні про які тіньові домовленості. Це нас не цікавить. Зустріч була особиста», – відповів Зеленський.

Враховуючи те, що деталі розмов президента з представниками бізнесу залишаються невідомими, тому обіцянці присвоєно статус «не виконано».