Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Співголова депутатської фракції "Опозиційна платформа - За життя"
  • Член Комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції окупованих територій, нац. меншин і міжнаціональних відносин

Рабінович пообіцяв, що його політична сила підвищить пенсії протягом двох тижнів після парламентських виборів, якщо цього не зробить Президент Зеленський або нова коаліція

30 квітня 2019 року народний депутат України Вадим Рабінович пообіцяв, що після перемоги на виборах його політична сила підвищить пенсії протягом двох тижнів. Під час ефіру на телеканалі NEWSONE Рабінович пообіцяв після перемоги на виборах в короткі строки встановити мир, та підвищити пенсії. Пряма мова: "Після перемоги нашої партії, на виборах у 2019 році, ми встановимо мир, якщо його не встановить Зеленський, протягом тижня. Ми підвищимо пенсії протягом двох тижнів, якщо цього не зробить Президент Зеленський", - запевнив Рабінович (відео 28:49-28:58).
Не виконано
Сказано 30 квітня 2019 р.

Джерело

  • https://youtu.be/k0bG_Yo80Jc?t=1724
  • https://www.rbc.ua/ukr/news/rade-rasskazali-rassmotryat-byudzhet-2020-1568018303.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=66797
  • https://iportal.rada.gov.ua/meeting/stenogr

Результат

На позачергових виборах до ВРУ Вадим Рабинович пройшов за списками партії "Опозиційного блоку - За життя".

11 вересня представники фракції і Рабінович у тому ж числі, зареєстрували законопроект про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2019 рік" щодо підвищення державних соціальних стандартів, який передбачає підвищення пенсії, та мінімальної зарплати.

Проте, станом на 15 вересня 2019 року законопроект на голосування не виносився. Станом на цю дату, питання розгляду державного бюджету на голосування не виносилось. Голова ВРУ Дмитро Разумков анонсував, що парламент розгляне проект державного бюджету на 2020 рік з 17 по 20 вересня, на третьому тижні роботи Ради.

Депутат сам встановив строки виконання обіцянки, у два робочі тижні Ради, та не вклався в строк. Обіцянка отримує статус "не виконано".