Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Член депутатської фракції "Європейська Солідарність"
  • Народний депутат України
  • Член Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки

Парубій пообіцяв невідкладно підписати Закон "Про забезпечення функціонування української мови як державної"

26 квітня 2019 року голова ВРУ Андрій Парубій пообіцяв невідкладно підписати Закон №5670-д "Про забезпечення функціонування української мови як державної". "Я хочу сказати всім, хто турбується і переживає. Нема про що турбуватись колеги. На наступному пленарному засіданні, невідкладно ми розглянемо всі ці постанови, невідкладно я підпишу закон про мову. Невідкладно, і про це є домовленість, Президент Петро Порошенко підпише закон (відео 01:46:33-01:47:05).
Виконано
Сказано 26 квітня 2019 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=e-zj5EoROdk
  • https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=2340837352649101&id=100001685780422
  • https://www.youtube.com/watch?v=jxM5iXxn1fM

Результат

У вівторок, 14 травня на голосування Верховної Ради України будуть поставлені і провалені постанови про скасування голосування за Закон про мову і це відкриє для Андрія Парубія шлях для підписання цього Закону. "Запевняю, я як Голова Верховної Ради України і громадянин України Андрій Парубій не дозволю зірвати підписання Закон про функціонування української мови. За будь яких умов наступного тижня Закон буде підписаний і набуде чинності", - заявив він.

14 травня 2019 року ВР відхилила чотири проекти постанов, якими низка народних депутатів пропонували скасувати закон. Голова ВР Андрій Парубій, як і обіцяв, підписав закон про українську мову.