Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Мосійчук запевнив, що проголосує за законопроект про імпічмент президента

23 квітня 2019 року народний депутат України Ігор Мосійчук запевнив, що проголосує за законопроект про імпічмент президента Мосійчук зауважив, що закон про імпічмент президента не приймався, протягом 5 років тому що це було не вигідно Порошенку. Зараз склалася унікальна ситуація, коли цей закон може бути прийнятим, тому нардеп голосуватиме за нього "обома руками". (відео 2:53:43- 2:54:07)
Архів
Сказано 23 квітня 2019 р.

Джерело

  • https://youtu.be/cV1_aYpglGs?t=10423
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=24110

Результат

В парламент VIII скликання вносили ряд законопроектів, які передбачають процедуру імпічменту Президента, однак жоден з них не був прийнятий. 6 червня 2019 року Верховна Рада ухвалила Закон №1098 про тимчасові слідчі комісії і тимчасові спеціальні комісії Верховної Ради України. Мосійчук був відсутній на голосуванні.

Завданням комісії, зокрема є проведення розслідування обставин щодо вчинення президентом України державної зради або іншого злочину, викладених у підписаному більшістю народних депутатів від конституційного складу ВРУ поданні про ініціювання питання про усунення глави держави з поста в порядку імпічменту. Варто зазначити, що саме окремий закон повинен регламентувати процедуру імпічменту Президента, тому що імпічмент - це окрема Конституційно-правова процедура, вона не може бути схована ні в регламенті ВР, як є сьогодні, ні в законі про ТСК, який прийняла ВР. Регламент регламентує лише діяльність ВР, а закон про ТСК регламентує діяльність тимчасових слідчих комісій, а імпічмент - це набагато ширша процедура, яка виходить за межі діяльності і ВР і ТСК тому, що включає в себе діяльність Конституційного суду і діяльність Верховного суду та інші позапроцедурні речі, які не охоплюються прийнятими законами. Враховуючи те, що окремий закон про імпічмент Президента, так і не було винесено на голосування обіцянка переноситься в категорію "архів".