Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Чисельність співробітників ДАІ на українських дорогах буде скорочено

Міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко заявив, що чисельність співробітників ДАІ на українських дорогах буде скорочено, а самих даішників замінять техзасоби фіксації порушень правил дорожнього руху. "Люди скаржаться на тяганину і витрату часу при здобутті різних документів у МВС, на довге чекання міліції в екстрених випадках", - пояснив міністр. В той же час Захарченко запевнив: дані недоліки будуть усунені. "На дорогах повинні працювати технічні засоби, відеоспостереження, задіяні сучасні технології і спецтранспорт. Це дозволить зменшити штатну чисельність міліціонерів", - заявив глава МВС.
Не виконано
Сказано 17 січня 2012 р.

Джерело

  • http://kp.ua/Default.aspx?page_id=3&city_id=-1&date=170112&news_id=320340
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb_n/webproc4_1?pf3511=42691
  • Лист Заступника начальника УДАІ МВС України В.В. Резнікова від 31 серпня 2012 року

Результат

За офіційною інформацією ДАІ, штатна чисельність особового складу дорожньо-патрульної служби зменшилась впродовж трьох кварталів 2012 року лише на 45 осіб, з 6362 осіб (на 1 січня) до 6316 осіб (на 1 серпня). Разом із тим, Державтоінспекція не надала інформації про кількість техзасобів фіксації порушень ПДР, що була встановлено в цей період.

Зауважимо, що в травні 2012 року Верховна Рада перенесла розгляд законопроекту №5220, який, серед іншого, передбачає використання системи фото- і відеоспостереження на дорозі та відповідної фіксації порушень ПДР для накладення штрафу на власника автомобіля.