Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Президент України
  • Голова Ради національної безпеки і оборони України

Зеленський пообіцяв запровадити програму популяризації здорового способу життя

30 січня 2019 року кандидат на посаду Президента України Володимир Зеленський у своїй передвиборчій програмі пообіцяв запровадити програму популяризації здорового способу життя.
Виконано
Сказано 30 січня 2019 р.

Джерело

  • https://www.cvk.gov.ua/pls/vp2019/wp005pt021f01=233pt001f01=720.html
  • Лист МОЗ від 17 вересня
  • https://www.president.gov.ua/news/glava-derzhavi-zapochatkovuye-socialnij-proekt-aktivni-parki-65633
  • https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/326-2021-%D0%BF#Text
  • https://www.president.gov.ua/documents/5742020-36049

Результат

У грудні 2020 року президент Зеленський, з метою організації оздоровчої рухової активності громадян, створення умов для зниження показників захворюваності, поліпшення якості та тривалості активного життя населення, профілактики захворювань і подолання їх наслідків, підписав указ «Про започаткування соціального проекту «Активні парки – локації здорової України». Указом, серед всього іншого, президент доручив уряду розробити та затвердити до травня 2021 року положення про соціальний проєкт, забезпечувати у 2021 році та наступних роках (!) сприяння його реалізації.

У квітні 2021 року уряд затвердив положення про соціальний проєкт «Активні парки – локації здорової України» (постанова № 326) та зобов'язав облдержадміністрації, КМДА за участю органів місцевого самоврядування разом з центрами фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» затвердити план заходів щодо організації оздоровчої рухової активності громадян у місцях масового відпочинку в рамках соціального проєкту «Активні парки – локації здорової України».

Враховуючи те, що президент ініціював запровадження програми популяризації здорового способу життя, а уряд забезпечив її впровадження, обіцянці присвоєно статус «виконано».