Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Президент України
  • Голова Ради національної безпеки і оборони України

Зеленський пообіцяв, що будуть ініційовані розслідування правоохоронних органів стосовно дій представників попередньої влади

18 квітня 2019 року кандидат в Президенти України Володимир Зеленський пообіцяв, що будуть ініційовані розслідування правоохоронних органів стосовно дій представників попередньої влади.
Виконано
Сказано 18 квітня 2019 р.

Джерело

  • https://www.rbc.ua/ukr/news/vladimir-zelenskiy-nam-vygodno-raspustit-1555546435.html
  • https://dbr.gov.ua/news/dbr-dopitano-562-svidki-u-13-kriminalnikh-provadzhen-uchasnikom-yakikh-e-petro-poroshenko#
  • https://zaxid.net/u_gpu_ye_provadzhennya_v_yakih_poroshenko_figuruye_yak_obvinuvacheniy__ryaboshapka_n1492940
  • https://www.slovoidilo.ua/2019/10/15/novyna/polityka/hpu-porushyla-try-spravy-pro-velyki-rozkradannya-oboronnij-sferi

Результат

Станом на кінець 2019 року Державне бюро розслідувань здійснювало досудове розслідування у 13 кримінальних провадженнях, учасником яких є п'ятий президент України Петро Порошенко. Більш детально з якими можна ознайомитися переглянувши перелік ДБР (джерело №2).

За повідомленням генпрокурора Руслана Рябошапки, є відкриті кримінальні провадження у рамках яких Петро Порошенко проходить як обвинувачений. «Деякі розслідування вже завершені, готові проекти підозр. Але поки на цій стадії вони зупинені. Інші тривають. У нас в прокуратурі є власні розслідування, пов'язані з колишнім президентом України. І вони відкриті не за зверненням Портнова. За нашими власними матеріалами», – повідомив генпрокурор Рябошапка.

Окрім того, в жовтні стало відомо, що ГПУ порушила три кримінальні провадження за фактом розкрадання колишніми високопоставленими особами спільно з посадовими особами підприємств оборонного комплексу бюджетних коштів при виконанні державного оборонного замовлення.

Враховуючи те, що стосовно дій представників попередньої влади здійснюються досудові розслідування відкриті за матеріалами ГПУ, обіцянці присвоєно статус «виконано».