Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Семерак обіцяє ініціювати включення Директиви щодо зменшення впливу пластику до Угоди про асоціацію з ЄС

29 березня 2019 року міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак пообіцяв, що після остаточного схвалення Директиви щодо зменшення впливу деяких пластикових виробів на довкілля Радою ЄС, міністерство буде ініціювати включення нової Директиви до Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.
Не виконано
Сказано 29 березня 2019 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2274056535947831&set=a.317919394894898&type=3&theater
  • Лист від Міністерства енергетики та захисту довкілля від 14 листопада 2019 року

Результат

Відповідно до листа Міністерства енергетики та захисту довкілля України від 14 листопада 2019 року, Директива ЄС щодо зменшення впливу окремих пластмасових виробів на навколишнє середовище була схвалена Радою Європи 5 червня 2019 року. Вона була спрямована на обмеження використання пластикових виробів та збільшення обсягів збирання та відновлення пластикових відходів.

22 травня 2019 року Кабінет Міністрів України схвалив новий рамковий Закон України "Про управління відходами". Відповідно адаптація положень вищезазначеної директиви буде здійснена на рівні окремих нормативно-правових актів.

Мінекоенерго розпочало процес підготовки пропозицій змін до додатків Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Передбачається включити директиву щодо зменшення впливу пластику до переліку директив Додатку ХХХ до глави 6 "Навколишнє природнє середовище". Відповідна ініціатива запланована до обговорення із стороною ЄС на 4 квартал 2019 року.

Відповідно попереднє Міністерство екології та природних ресурсів не ініціювало процес включення Директиви щодо зменшення впливу пластику до Угоди про асоціацію із ЄС.

Враховуючи вищезазначену інформацію, обіцянка отримала статус "не виконано".