Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Рева пообіцяв, що найближчим часом в постанову КМУ щодо призначення субсидій внесуть зміни стосовно перепризначення субсидій боржникам газозбутових організацій

6 березня 2019 року міністр соціальної політики Андрій Рева пообіцяв, що найближчим часом в постанову КМУ щодо призначення субсидій будуть внесені зміни стосовно перепризначення субсидій боржникам газозбутових організацій. «І абсолютно ви правильно кажете. У нас з боргами не перепризначається субсидія. Ми внесемо зміни найближчим часом в постанову Кабінету міністрів щодо призначення субсидій і передбачимо, що в разі, якщо це були нарахування газозбутових організацій всупереч встановленому порядку, за рішенням комісії, незважаючи на те що виставлені борги, така субсидія буде на наступний період призначена», – заявив Андрій Рева (відео 36:33).
Виконано
Сказано 6 березня 2019 р.

Джерело

  • https://youtu.be/eUeaCg6WfFc?t=2193
  • https://youtu.be/9DvgEEJ8UIw?t=1817
  • https://www.kmu.gov.ua/ua/npas/pro-vnesennya-zmin-do-polozhennya-pro-poryadok-t080519

Результат

8 травня 2019 року уряд ухвалив постанову № 528 «Про внесення змін до Положення про порядок призначення житлових субсидій». Постановою врегульовується питання щодо неврахування заборгованості одержувачів субсидії з оплати природного газу у разі коли виконавці послуги з постачання та розподілу природного газу порушують рішення НКРЕКП. Влітку ця постанова набрала чинності. Враховуючи цю інформацію, обіцянці присвоєно статус «виконано».