Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Європейська Солідарність"
  • Член Комітету з питань бюджету

Гончаренко направить депутатський запит щодо роз'яснення ситуації про права, умови та деталі участі у "Євробаченні"

26 лютого 2019 року народний депутат України Олексій Гончаренко пообіцяв направити депутатський запит щодо керівництва НСТУ щодо роз'яснення ситуації та притягнення до відповідальності осіб, які не прописали права та умови участі співака на міжнародному конкурсі "Євробачення" в контексті зазначення права співака на виступи та заробіток на цьому за кордоном, в даному випадку у в Російській федерації. "Я не просто готовий, я це обов' язково зроблю! Бо я вважаю, що вони зробили в країні дуже - дуже велику проблему... І обов' язково запит щодо керівництва НСТУ (Національна суспільна телерадіокомпанія України) направлю". Відео (52: 38; 53:53).
Не виконано
Сказано 26 лютого 2019 р.

Джерело

  • https://youtu.be/V5AbOSnXMlk?t=3156
  • https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2224915767547648&set=a.276214889084422&type=3&theater

Результат

27 лютого 2019 року Олексій Гончаренко направив депутатське звернення до глави НСТУ Зурабу Аласанії з пропозицією відправити В'ячеслава Кириленка на конкурс "Євробачення" від України.

Варто відзначити, що Олексій Гончаренко знову провалив обіцянку направити депутатський запит через те, що переплутав депутатський запит з депутатським зверненням. На чітке питання ведучого про готовність відправити саме депутатський запит Гончаренко висловив позицію абсолютної готовності.

 Неодноразово він в своїх обіцянках акцентував на запиті, але відправляв звернення. Обидва документи мають різну силу впливу.

Але, нагадаємо, що між депутатським запитом і депутатським зверненням є істотна різниця. Запит - це вимога народного депутата або групи депутатів отримати офіційну відповідь на свої питання. Кожен запит розглядається на засіданні Верховної Ради і належним чином фіксується.

Навпаки, депутатське звернення - це письмова пропозиція народного депутата дати офіційне роз'яснення або викласти позицію з порушених депутатом питань.

Звернення не розглядається на засіданні Верховної Ради, а відразу відправляється адресату. На відміну від запиту, на який обов'язково повинен надійти відповідь протягом 15 днів, звернення може бути і зовсім проігноровано, особливо, якщо воно не стосується депутатської діяльності.

Станом на 4 березня 2019 року депутатських запитів на вищевказану тему Гончаренко не реєстрував.