Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Мураєв пообіцяв, що як тільки стане Президентом, заговорить українською

20 лютого 2019 року народний депутат України Євгеній Мураєв пообіцяв, що як тільки стане Президентом, заговорить Уукраїнською В ході інтерв'ю журналіст поцікавився у Мураєва, чи володіє той Українською?На, що нардеп відповів, що володіє. А не розмовляє нею, тому що це його принципова позиція, проте пообіцяв, що заговорить Українською, як тільки стане Президентом. Пряма мова : "Тут принципова позиція. Російська мова потоптаний в правах, обмежений квотами, людей заганяють в рамки ідеології, а я проти цього. Державна мова - це мова спілкування громадянина з державою, а не інструмент насильства. На державній посаді я буду говорити по-українськи. До речі, у нас мало хто з політиків добре володіє українською. Буду говорити красиво - і це буде сюрпризом",-запевнив Мураєв "Коли чекати сюрприз?",- уточнив журналіст. "Дуже скоро. Після перемоги",- відповів Мураєв.
Архів
Сказано 20 лютого 2019 р.

Джерело

  • https://kp.ua/politics/631287-evhenyi-muraev-kto-to-tratyt-na-vybory-a-my-rabotaem-na-prodvyzhenye-smyslov?fbclid=IwAR0ljbing5x9sTZ5rGyW88lugRyJtc4uxsFavxuDREytv8hDcAc4AEs0BQo
  • http://www.cvk.gov.ua/pls/vp2019/WP001

Результат

8 березня 2019 року Мураєв подав, звернення до ЦВК із заявою про відмову балотуватися.Оскільки Мураєв більше не претендує на пост Президента України, обіцянка переноситься в категорію "архів".