Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міський голова Києва
  • Голова Київської міської державної адміністрації

Кличко обіцяє, що кінотеатр «Київ» працюватиме виключно за профілем

16 січня 2019 року мер Києва Віталій Кличко пообіцяв, що кінотеатр «Київ» працюватиме виключно за профілем.
У процесі
Сказано 16 січня 2019 р.
Перевіряється

Джерело

  • https://kyivcity.gov.ua/news/vitaliy_klichko_kinoteatr_kiv_pratsyuvatime_viklyuchno_za_profilem.html
  • https://www.facebook.com/graty.me/posts/130662721629888?__tn__=H-R

Результат

Господарський суд міста Києва 23 вересня 2019 року розглянув позов ТОВ «Культурний центр "Кінотеатр Київ" проти Київської міської державної адміністрації (КМДА) щодо оренди приміщення кінотеатру «Київ» та не задовольнив його.

4 січня 2019 року закінчився термін договору оренди цілісного майнового комплексу кінотеатру, який останні 20 років орендувало ТОВ «Культурний центр "Кінотеатр Київ". КМДА не планувала продовжувати договір оренди та пропонувала включити кінотеатр «Київ» до мережі комунальних кінотеатрів, а пізніше заявила про конкурс на право оренди будівлі, зазначивши, що переможе в ньому той, хто запропонує найбільшу вартість оренди, стартуватимуть пропозиції від 700 тис. грн на місяць.

15 квітня у КМДА провели конкурс, переможцем якого стала компанія «Сінема Центр». Тоді повідомлялося, що оренда приміщення коштуватиме понад 2 млн грн на місяць.

ТОВ «Культурний центр Кінотеатр Київ» не визнав результатів конкурсу та звернувся до Господарського суду міста Києва з позовом про визнання дій Департаменту комунальної власності протиправними.