Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Клімкін пообіцяв, що МЗС України не прийматиме заявки про реєстрацію російських спостерігачів на вибори

10 січня 2019 року міністр закордонних справ України Павло Клімкін повідомив, що Міністерство закордонних справ не прийматиме заявки про реєстрацію російських спостерігачів на президентські вибори 2019 року.
Виконано
Сказано 10 січня 2019 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/pavloklimkin.ua/
  • https://www.slovoidilo.ua/2019/03/15/novyna/polityka/obsye-napravylo-sposterihachiv-rf-vybory-ukrayinu
  • https://www.slovoidilo.ua/2019/03/20/novyna/polityka/vybory-2019-czvk-vidmovyla-obsye-reyestracziyi-24-rosiyan-sposterihachamy

Результат

4 лютого 2019 року президент України Петро Порошенко пообіцяв заборони російським спостерігачам прибувати до України на вибори президента.

4 лютого у парламент було внесено відповідний депутатський законопроект. 7 лютого його ухвалили, а в кінці місяця закон підписав президент Порошенко.

Передбачається, що офіційним спостерігачем не може бути: особа, яка є громадянином (підданим) держави, визнаної ВР державою-агресором або державою-окупантом; особа, пропозиції по якій ініційовані або внесені державою, визнаною ВР державою-агресором або державою-окупантом.

15 березня 2019 року Бюро демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ) ОБСЄ включило 24 росіян до складу місії короткострокових спостерігачів на виборах 2019. Про це повідомив прес-секретар бюро Томас Раймер.

20 березня 2019 року Центральна виборча комісія України зареєструвала 660 спостерігачів від Бюро демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ) ОБСЄ і відмовила у реєстрації ще 24 із запропонованих організацією кандидатів у спостерігачі, які є громадянами Російської Федерації.

Враховуючи вищезазначені факти, обіцянка отримує статус «виконано».