Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Гриневич обіцяє, що мережа центрів колективного користування обладнанням у ВНЗ запрацює у 2019 році

3 січня 2019 року міністр освіти і науки Лілія Гриневич зазначила, що у 2019 році запрацює мережа центрів колективного користування обладнанням у закладах вищої освіти. «Початок роботи мережі центрів колективного користування обладнанням у закладах вищої освіти. Обладнання наукове дуже дороге, і ми взяли ту систему…Ми вже створили 8 центрів колективного користування обладнанням і створимо ще 4. І ця мережа запрацює у 2019 році», – зазначила міністр (відео 11:48).
Виконано
Сказано 3 січня 2019 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=XNrT7YQgNTk
  • https://mon.gov.ua/ua/npa/pro-stvorennya-centriv-kolektivnogo-koristuvannya-naukovim-obladnannyam-475
  • https://mon.gov.ua/ua/npa/pro-stvorennya-centriv-kolektivnogo-koristuvannya-naukovim-obladnannyam-475
  • https://mon.gov.ua/ua/npa/pro-stvorennya-centriv-kolektivnogo-koristuvannya-naukovim-obladnannyam-475https://mon.gov.ua/ua/npa/pro-stvorennya-centriv-kolektivnogo-koristuvannya-naukovim-obladnannyam-475
  • https://bukoda.gov.ua/new/6365
  • https://www.kmu.gov.ua/news/atestaciya-naukovoyi-diyalnosti-vishiv-vidterminuyetsya-na-pochatok-2020-go-krashchi-zmozhut-pretenduvati-vzhe-ne-na-100-400-mln-grn-bazovogo-finansuvannya-na-nauku

Результат

Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 12 квітня 2019 року «Про створення центрів колективного користування науковим обладнанням», на засадах експерименту створюється 6 центрів на базі університетів Дніпропетровської, Одеської, Харківської областей та м. Києва.

8 липня 2019 року міністр освіти і науки Лілія Гриневич зазначила, що поки створено 10 центрів колективного користування науковим обладнанням в університетах, які вже повноцінно функціонують. Восени запрацювало 14 центрів.

Враховуючи вищезазначену інформацію, обіцянка отримала статус "виконано".