Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Рева запевнив, що протягом 2019 року буде повністю завершено процес монетизації житлових субсидій

14 грудня 2018 року міністр соціальної політики Андрій Рева пообіцяв, що протягом року буде повністю завершено процес монетизації житлових субсидій. Нагадаємо, Монетизація відбуватиметься у три етапи. З 1 січня 2019 року участь у монетизації пільг і субсидій братимуть ті сім’ї, які звернуться за допомогою вперше. Субсидія від держави надходитиме на їх персональний обліковий запис в Ощадбанку. Банк розраховуватиметься за субсидіанта з надавачами комунальних послуг та одразу інформуватиме SMS-повідомленням громадян про те, скільки їм залишилося доплатити за комуналку. Тим сім’ям, які беруть участь у монетизації, не потрібно буде щомісяця сплачувати свій обов’язковий платіж окремо за кожен вид послуги. Держава через Ощадбанк сплачуватиме частину комуналки, в межах виділеної субсидії та соціальних норм, а субсидіанти доплачуватимуть другу частину рахунка. З 1 травня 2019 року монетизація торкнеться тих, хто отримує субсидію чи пільгу вже багато років, в тому числі користується допомогою в літній період. А з 1 жовтня 2019 року запрацює повномасштабна монетизація, коли кожен, хто є одержувачем житлової субсидії, отримуватиме за результатами опалювального сезону готівкою все, що було заощаджено.
Архів
Сказано 14 грудня 2018 р.

Джерело

  • https://glavcom.ua/economics/finances/reva-poobicyav-shcho-do-kincya-2019-go-pilgi-i-subsidiji-na-komunalku-monetizuyut-553093.html
  • https://zaholovok.com.ua/iz-zhovtnya-pochne-diyati-monetizatsiya-pilg-na-oplatu-zhitlovo-komunalnikh-poslug

Результат

Станом на серпень 2019 року процес монетизації житлових субсидій не завершено.

Враховуючи те, що 29 серпня 2019 року уряд Гройсмана було відправлено у відставку, та те, що заявлені терміни виконання не закінчилися, тому обіцянку перенесено до розділу «архів».