Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Семерак планує у 2019 році побудувати в національних парках п'ять інформаційно-туристичних візит-центрів

18 грудня 2018 року міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак заявив, що планує у 2019 році побудувати в національних парках п'ять інформаційно-туристичних візит-центрів. «Окремо хотів звернути увагу, що ми у 2018 році почали новий проект в об'єктах природно-заповідного фонду, як будівництво інформаційно-туристичних візит-центрів. Такі центри працюють в національних парках, у країнах розвинутих, таких як Японія, США, країнах Європейського Союзу. В цьому році ми почали проектування і навіть почали будівництво одного з таких центрів. У наступному році ми плануємо завершити будівництво п'яти таких центрів, і почати проектування наступних, можливо п'яти, а можливо й більше візит-центрів в інших національних парках», – заявив Остап Семерак (відео 15:29).
Архів
Сказано 18 грудня 2018 р.

Джерело

  • https://youtu.be/1GoTzQtBQ6s?t=929
  • Лист від Міністерства енергетики та захисту довкілля від 26 листопада 2019 року

Результат

Відповідно до листа від Міністерства енергетики та захисту довкілля України від 26 листопада 2019 року, у поточному році було виділено кошти на побудову еколого-освітніх візит центрів та створення експозицій національним природним паркам, що належать до сфери управління Мінекоенерго. Серед них: НПП "Верховинський", НПП "Бузький Гард", НПП "Подільські Товтри", Приазовський НПП та Яворівський НПП, Станом на 25 листопада 2019 року будівництво відповідних візит центрів не завершено.

Враховуючи те, що 29 серпня 2019 року уряд Гройсмана було відправлено у відставку, та те, що заявлені терміни виконання не закінчилися, обіцянку було перенесено до розділу «архів».