Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Полторак пообіцяв, що після закінчення воєнного стану завершить процес звільнення з військової служби заступників міністра

6 грудня 2018 року міністр оборони України Степан Полторак пообіцяв, що після закінчення воєнного стану завершить процес звільнення з військової служби своїх заступників. «Міністр оборони, заступники є політичними людьми, а начальники департаментів, керівники управлінь, сьогодні відбувається на конкурсних засадах. Ми обираємо кращих, проводимо конкурс, і своїм наказом до кінця цього року я призначу всіх керівників. Ми б завершили роботу із заступниками, але військовий стан не передбачає звільнення офіцерів з військової служби. Після припинення військового стану ми цей процес завершимо», – заявив Полторак (відео 2:42).
Архів
Сказано 6 грудня 2018 р.

Джерело

  • https://youtu.be/hXp32Utn4dY?t=162

Результат

Нагадаємо, 17 листопада 2018 року у Міністерстві оборони України відбувся урочистий ритуал проводів Державного секретаря Міноборони генерал-полковника Олександра Дубляна у зв’язку зі звільненням з військової служби.

Розпорядженнями Кабміну у жовтні 2015 року він був призначений заступником міністра оборони – керівником апарату, з грудня 2016 року – Державним секретарем Міністерства оборони України.

28 листопада в прес-службі міністра оборони повідомили, що наступне звільнення відкладається на час ведення тимчасового воєнного стану, і відбудеться наприкінці року. З військової служби планується звільнити заступника міністра з питань євроінтеграції Анатолія Петренка.

26 грудня воєнний стан перестав діяти.

29 грудня 2018 року цивільними стали заступник міністра оборони України з питань європейської інтеграції генерал-лейтенант Анатолій Петренко, заступник міністра оборони України генерал-лейтенант Олег Шевчук, а також 24 військовослужбовці – посадові особи структурних підрозділів Міноборони.

Враховуючи цю інформацію, а також те, що таку ж за змістом обіцянку, але з загальним терміном (до кінця року), було зафіксовано раніше, заява від 6 грудня переноситься в розділ «архів» і вважається уточненням до обіцянки від 17 листопада.