Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Європейська Солідарність"
  • Член комітету з питань антикорупційної політики

Фріз пообіцяла переглянути всі пільги шляхом широкого громадського обговорення з ветеранськими організаціями

4 грудня 2018 року міністр у справах ветеранів України Ірина Фріз пообіцяла, що пільги, що надаються на даний час ветеранам, будуть переглянуті шляхом громадського обговорення з ветеранськими організаціями.
Виконано
Сказано 4 грудня 2018 р.

Джерело

  • https://savelife.in.ua/my-stvorymo-yedynyj-derzhavnyj-reyestr-veteraniv-i-pereglyanemo-vsi-pilgy-friz/?fbclid=IwAR2iLWnxDySCpUQrK_jqvP62twvXn0fcgu_cb2cxfn4IOHkiCbfCSMsQlyM
  • Лист Мінветеранів від 1 липня 2019 року
  • Лист Мінветеранів від 1 липня 2019 року
  • Лист Мінветеранів від 1 липня 2019 року

Результат

Відповідно до листа Мінветеранів від 1 липня 2019 року, при міністерстві створено Громадську раду, до складу якої входять представники громадських організацій та спілок ветеранів війни. Громадською радою утворено робочі групи, які напрацьовують концептуальні підходи до формування основних напрямків роботи з ветеранами. Однією з експертних груп розроблено та презентовано концепт розробки нового закону про статус ветеранів війни та членів їх сімей, що порушує питання визначення статусу ветеранів в Україні, статусу членів сімей ветеранів та загиблих внаслідок війни. До обговорення законопроекту було запрошено представників громадських організацій, сімей Героїв Небесної Сотні та загиблих військовослужбовців, учасників бойових дій.

Також при міністерстві діє громадський, дорадчий, колегіальний орган - Рада ветеранів, до складу якої входять представники громадських організацій ветеранів з усієї України. Рада аналізує проблемні питання, перед якими постають ветерани та члени їх сімей, та шукає шляхи їх вирішення.

Крім того, питання пільг та гарантій ветеранам постійно піднімаються ветеранською спільнотою та обговорюються під час робочих візитів. Наразі консультації з ветеранською спільнотою тривають, тому обіцянка отримує статус «виконано».