Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Європейська Солідарність"
  • Член комітету з питань антикорупційної політики

Фріз запевнила, що державний реєстр ветеранів та платформа "Є-ветеран" фінансуватимуться донорськими коштами

1 грудня 2018 року міністр з питань ветеранів Ірина Фріз запевнила, що такі проекти Міністерства ветеранів, як створення єдиного державного реєстру ветеранів та платформа Є-ветеран отримають фінансування за рахунок донорських коштів. «Я хочу сказати, що державний єдиний реєстр ветеранів, якого не існує в державі, а також, платформа Є-ветеран, яку ми намагаємось, і яку ми зробимо, будуть фінансуватися за рахунок донорських коштів», – зазначила міністр (відео 05:03).
Архів
Сказано 1 грудня 2018 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/backandalive/videos/1722310971208366/UzpfSTgyNDcwMzA5NDIxOTY4NDoyMTcxOTY3OTgyODI2NTE1/
  • https://www.kmu.gov.ua/ua/npas/pro-yedinij-derzhavnij-reyestr-vetera-700
  • https://rubryka.com/2019/09/09/v-ukrayini-z-yavlyatsya-regionalni-tsentry-nadannya-povnogo-kompleksu-poslug-dlya-veteraniv-ministr/

Результат

14 серпня 2019 року Кабінет Міністрів України прийняв постанову про Єдиний реєстр ветеранів війни, за якою Міністерству у справах ветеранів було доручено створити вищезазначений реєстр.

29 серпня 2019 року уряд Гройсмана було відправлено у відставку. Відповідно формуванням державного реєстру ветеранів та платформи "Є-ветеран" буде займатись новий міністр у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України.

Обіцянку було перенесено до розділу «архів», оскільки на момент припинення повноважень міністра з питань ветеранів Ірини Фріз не було створено ані державного реєстру ветеранів, ані платформи "Є-ветеран". Відповідно немає змоги перевірити джерела фінансування відповідних реєстрів.