Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Клімкін обіцяє незабаром розірвати близько 40 угод з Російською Федерацією

29 листопада 2018 року міністр закордонних справ Павло Клімкін пообіцяв, що близько 40 двосторонніх угод з Російською Федерацією будуть розірвані найближчим часом. «Ми за останнім часом вбили 48 двосторонніх угод, але до них потрібно ставитись дуже акуратно, в контексті того, щоб те, що ми ці угоди вбиваємо, не зашкодили просто нашим українським громадянам. Наступна порція буде дуже швидко, це близько 40 угод», – наголосив міністр (відео 35:36).
Не виконано
Сказано 29 листопада 2018 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=cv7xW4JtNh8
  • https://www.slovoidilo.ua/2019/01/18/novyna/polityka/ukrayina-rozirvala-desyatky-uhod-rosiyeyu-klimkin
  • Лист МЗС від 24 квітня 2019 року
  • Лист МЗС від 24 квітня 2019 року

Результат

18 січня 2019 року міністр закордонних справ України Павло Клімкін повідомив, що на перегляді перебувають ще близько 50 угод з РФ. «Зараз на відпрацюванні перебувають ще майже 50 угод. Це, так би мовити, другий пакет. І ми переглядаємо всю договірну базу з Російською Федерацією», – сказав Клімкін.

Відповідно до листа Міністерства закордонних справ України від 24 квітня 2019 року, 1 квітня 2019 року припинив дію Договір про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією на підставі Закону України «Про припинення дії Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією».

У період з 29 листопада 2018 року по теперішній час українською стороною припинено чинність 2-х угод, 1-го протоколу та 1-ї угоди про міжрегіональне співробітництво з Російською Федерацією.

Також денонсовано 7 угод у рамках СНД та прийнято рішення щодо припинення чинності 2-х угод про міжрегіональне співробітництво (п. 9).

Враховуючи наведену інформацію, а також заяви міністра закордонних справ України Клімкіна і обраного президента України Зеленського, обіцянка отримує статус «не виконано».

Нагадаємо, Клімкін оголосив, що після інавгурації запропонує Зеленському звільнити його з посади голови відомства, а кандидат Зеленський обіцяв призначати «нових людей».