Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міський голова Івано-Франківська

Марцінків має намір придбати 14 га землі під інвестиційний парк

15 листопада 2018 року міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків повідомив про намір придбати 14 га землі в Хриплині спеціально під інвестиційний парк та провести до них мережі. Землі придбають для територіальної громади та будуть пропонувати для інвестора.
У процесі
Сказано 15 листопада 2018 р.
Перевіряється

Джерело

  • https://www.facebook.com/ruslan.martsinkiv/photos/a.837586932931057/2048233235199748/?type=3&theater
  • https://galychyna.if.ua/2019/05/03/martsinkiv-hoche-stvoriti-v-ivano-frankivsku-investitsiyniy-park/
  • http://versii.if.ua/novunu/selam-proponuyut-zavodi-de-i-koli-bilya-frankivska-z-yavitsya-investitsiyniy-park/
  • https://galka.if.ua/v-ivano-frankivsku-buduyut-industri/
  • Лист Івано-Франківської міської ради від 2 березня 2021 року

Результат

2 березня 2021 року Івано-Франківська міська рада повідомила, що хриплинська промислово-інвестиційна зона складається з багатьох земельних ділянок, частина яких уже передана інвесторам для влаштування власного виробництва, а частина належить приватним власникам. Процедура викупу цих ділянок займе тривалий час. Управлінням інвестиційної політики у 2018-2019 році проведено аналіз наявних земельних ділянок та розроблено комплекс заходів можливого придбання вільних територій. Наразі проводиться інвентаризація усіх земель, зокрема і земель Хриплинської промислово-інвестиційної зони, після цього буде розглядатись можливість викупу вільних земельних ділянок в селі Хриплин для влаштування інвестиційного парку.

Нагадаємо про попередній перебіг подій:

Станом на 10 червня 2020 року на території Івано-Франківської об'єднанної територіальної громади відбувається будівництво індустріального парку площею у 19 гектарів на базі колишнього Арматурного заводу. Завод знаходиться у приватній власності, тому інвестор облаштовує територію та приміщення власним коштом.

Станом на 23 лютого 2020 року триває процес визначення місця, де має бути збудовано інвестиційний парк. У червні 2019 року Івано-Франківськ затвердив новий генеральний план. На ньому видно, що великі фіолетові ділянки відведені для розбудови промисловості. Зокрема, села в напрямку Надвірної – Хриплин, Черніїв, Березівка, Братківці.

"Поки ми чекаємо виборів в кінці жовтня. Після повного об’єднання усіх довколишніх сіл, згідно з перспективним планом, треба буде приймати остаточне рішення, де саме відводити землі під індустріальні парки", – пояснює начальник управління інвестиційної політики Івано-Франківська Ігор Попадюк.

Проблема у визначенні місця майбутнього інвестиційного парку полягає у тому, що в межах населених пунктів майже всі землі вже поділені, а за межами є вільні, але вони сільськогосподарського призначення. Найбільш вірогідним, що даний парк буде розміщено у Хриплині, адже там є близько 20 гектарів, які вже можна використовувати як промислову зону. З них 14 гектарів розташовані в одному квадраті, тому тут є можливість зробити так званий індустріальний парк.

3 травня 2019 року відбувся круглий про інвестиційні можливості міста. Міський голова Руслан Марцінків зазначив: "Наше завдання - надати можливості розвитку бізнесу. Це в першу чергу, інвестиційні площі. Тому завдання міста №1 - створити інвестиційний парк!".