Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Європейська Солідарність"
  • Член Комітету з питань інтеграції України з Європейським Союзом

Порошенко пообіцяв укріпити бойовими бригадами кордон та узбережжя областей, в яких введено воєнний стан

28 листопада 2018 року президент України Петро Порошенко пообіцяв укріпити бойовими бригадами кордон та узбережжя областей, в яких введено воєнний стан.
Виконано
Сказано 28 листопада 2018 р.

Джерело

  • https://twitter.com/poroshenko/status/1067795678049562624
  • Лист Міноборони від 15 січня 2019 року

Результат

3 грудня голова Держприкордонслужби Петро Цигикал повідомив, що з 1 грудня було введено в штат управління Морської охорони. «Щоб об’єднати зусилля, ми створили морське регіональне управління, морську охорону», – повідомив очільник прикордонного відомства.

Він додав, що українські прикордонники здійснюють супроводження суден в акваторії Азовського моря, попереджають рибалок і капітанів інших суден, які проходять Керченську протоку, про те, що у відношенні них можуть бути застосовані певні режимні заходи з боку Російської Федерації.

Відповідно до листа Міноборони від 15 січня 2019 року, протягом дії в окремих регіонах України правового режиму воєнного стану, Міністерством оборони України і Генеральним штабом ЗСУ було організовано проведення заходів щодо підготовки ЗСУ, інших складових сил оборони до відсічі збройної агресії, у тому числі виконання заходів щодо посилення (прикриття) державного кордону визначеним складом сил і засобів.

Відомості про склад, укомплектованість, забезпеченість, бойові можливості, положення і дії військ є інформацією з обмеженим доступом.

ВИСНОВОК: протягом дії воєнного стану було укріплено бойовими бригадами кордон та узбережжя областей, тому обіцянка отримує статус «виконано».