Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Європейська Солідарність"
  • Член Комітету з питань інтеграції України з Європейським Союзом

Порошенко обіцяє, що на початку грудня 2018 року в Раду буде внесено законопроект, який дозволить провести вибори в ОТГ під час воєнного стану

27 листопада 2018 року президент України Петро Порошенко пообіцяв, що зробить все можливе для підготовки законодавчих ініціатив на наступне пленарне засідання Верховної Ради України (найближчий пленарний тиждень 4-7.12.18 – ред.), які б дозволили провести вибори в об’єднаних громадах під час воєнного стану. «Я зроблю усе від мене залежне, щоб на наступне пленарне засідання Верховної Ради України підготувати необхідні законодавчі ініціативи, які будуть мати обмежений термін дії до кінця поточного року, які б дозволили провести вибори в об’єднаних територіальних громадах», – розповів Порошенко.
Виконано
Сказано 27 листопада 2018 р.

Джерело

  • https://www.president.gov.ua/news/zroblyu-vse-mozhlive-dlya-pidgotovki-zakonodavchih-iniciativ-51426
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=65043

Результат

3 грудня 2018 року президент України Петро Порошенко зареєстрував у парламенті законопроект про проведення місцевих виборів в умовах воєнного стану. Проект закону пропонує внести зміни до статті 28 Закону України «Про правовий режим воєнного стану» щодо забезпечення проведення місцевих виборів, призначених на неділю, 23 грудня 2018 року.