Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Європейська Солідарність"
  • Член комітету з питань антикорупційної політики

Фріз пообіцяла запустити процес створення Єдиного державного реєстру ветеранів

22 листопада 2018 року міністр у справах ветеранів Ірина Фріз заявила, що планує запустити процес утворення Єдиного державного реєстру ветеранів. "Ми будемо запускати процес утворення Єдиного державного реєстру ветеранів", – заявляє міністр (відео 01:05).
Виконано
Сказано 22 листопада 2018 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=AgWpVICOFMc
  • https://www.kmu.gov.ua/ua/news/irina-friz-v-ukrayini-zrobleno-pershij-praktichnij-krok-dlya-stvorennya-yedinogo-derzhavnogo-reyestru-veteraniv-vijni
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=65389
  • https://www.kmu.gov.ua/ua/npas/pro-yedinij-derzhavnij-reyestr-vetera-700

Результат

28 січня 2019 року народні депутати зареєстрували відповідні зміни до законодавства. Міністр у справах ветеранів Ірина Фріз назвала реєстрацію законопроекту про Єдиний державний реєстр ветеранів першим кроком на шляху його створення. Документ був розроблений Міністерством ветеранів за активної допомоги спеціалістів профільного парламентського комітету.

7 лютого 2019 року було прийнято Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" щодо Єдиного державного реєстру ветеранів війни.

14 серпня 2019 року Кабінет Міністрів України прийняв постанову про Єдиний реєстр ветеранів війни, за якою Міністерству у справах ветеранів було доручено створити вищезазначений реєстр.

Обіцянка отримала статус "виконано".