Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської групи "За майбутнє"
  • Заступник голови Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування

Гузь заявив, що не голосуватиме за державний бюджет на 2019 рік

21 листопада 2018 року народний депутат України Ігор Гузь запевнив, що не голосуватиме за державний бюджет на наступний рік. В прямому ефірі нардеп заявив: "Я не буду голосувати за бюджет країни з ряду причин. Я втомився ставити ультиматуми, звертатися до прем'єр-міністра з приводу ключової проблеми виборчого округу – добудови 10-ї шахти. У нас в країні є проблема з вугіллям, тому що основні шахти знаходяться на тимчасово окупованій території, у нас є проблеми з газоносним вугіллям. У нас єдина шахта, яка будується це 10-та шахта має поклади 30 млн тонн, що дозволить місту Нововолинську давати вугілля. В цьому році 25 млн грн на добудову – фактично це замороження і закриття" (відео:-45:35).
Виконано
Сказано 21 листопада 2018 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/igor.guz/videos/2891393317553081/
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=20997
  • Розподіл видатків державного бюджету на 2019 рік (додаток №3)

Результат

23 листопада Верховна Рада ухвалила державний бюджет на наступний рік, який передбачає підтримку шахти №10 в Нововолинську на рівні 25 мільйонів гривень, що за словами Ігоря Гузя означає її замороження та закриття. Депутат був відсутній при голосуванні за бюджет, тому не віддав свій голос на підтримку такого бюджету.

Обіцянку вважаємо виконаною.