Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Голова Київської міської організації Всеукраїнське об'єднання "Свобода"

Іллєнко запевнив, що не допустить здійснити незаконну забудову біля станції метро “Лісова” на місці лісопарку

9 листопада 2018 року народний депутат України Андрій Іллєнко запевнив, що не допустить здійснити незаконну забудову біля станції метро “Лісова” на місці лісопарку. Мова йде про територію лісопаркового господарства у кварталі між Броварським проспектом та вулицею Кіото, ТЦ "Leroy Merlin" та станцією метро "Лісова" у Деснянському районі міста Києва.
Не виконано
Сказано 9 листопада 2018 р.

Джерело

  • https://svoboda.org.ua/news/andrij-illyenko-svoboda-ne-dast-provesty-niyakogo-budivnytstva-na-mistsi-zlochynnogo-znyshhennya-derev/255899/?fbclid=IwAR3MSjSvB-0uJq5XAjIWx3t3G-0vpU4XsL-VHkLNYtxPzExGKunOZSks4-o
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/wcadr43D?sklikannja=9&kodtip=7&rejim=1&KOD8011=15837
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/wcadr43D?sklikannja=9&kodtip=7&rejim=1&KOD8011=15837
  • http://kievzelenbud.com/news/publications/roz-yasnennya-shhodo-mezhuvannya-budivnytstva-bilya-stantsiyi-metro-lisova-z-parkom-kioto/

Результат

За даними сайту ВРУ народний депутат відправляв депутатський запит до Генеральної прокуратури України щодо неналежного розгляду депутатського звернення та невжиття заходів реагування Деснянським управлянням поліції ГУНП у м.Києві за фактом масового пошкодження та знищення дерев лісопаркового господарства у кварталі між Броварським проспектом та вулицею Кіото, ТЦ "Leroy Merlin" та станцією метро "Лісова" у Деснянському районі м. Києва. У відповіді на запит зазначається, що відділом Деснянського УП ГУ НП у м.Києві вже здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні від 08.11.2018 за фактом пошкодження дерев у кварталі №57 Дніпровського лісництва. Також повідомляється, що після всіх слідчих дій та відповідних висновків буде надано правову оцінку всім доказам та прийнято рішення у кримінальних провадженнях.

Проте, як зазначається в місцевих ЗМІ, будівництво все-таки триває. Також повідомляється, що територія за даними Державного земельного кадастру, міського земельного кадастру та Містобудівного земельного кадастру м. Києва не входить до складу зеленої зони території "Парку "Кіото".

Оскільки станом на 4 лютого 2020 року будівництво продовжується обіцянка отримує статус "не виконано", не зважаючи на сприяння народного депутата.