Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Супрун заявила, що протягом 6 місяців буде затверджено Порядок, за яким будуть доступні результати випробувань ліків

8 листопада 2018 року в.о. міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун заявила, що протягом 6 місяців МОЗ України розробить та затвердить Порядок, за яким результати випробувань ліків будуть доступними для українців. Після цього, як зазначила Супрун, з’являтиметься інформація про результати клінічних досліджень конкретних препаратів, які присутні на українському ринку.
Не виконано
Сказано 8 листопада 2018 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/ulanasuprun/posts/2218006598483895?__tn__=K-R
  • http://moz.gov.ua/article/public-discussions/proekt-nakazu-ministerstva-ohoroni-zdorovja-ukraini-pro-zatverdzhennja-porjadku-provedennja-perevirki-vidpovidnosti-informacii-pro-rezultati-doklinichnogo-vivchennja-ta-klinichnih-viprobuvan-likarskih-zasobiv
  • http://moz.gov.ua/nakazi-moz?page=2
  • https://zakon.rada.gov.ua/laws/main/o31y2019?max=100

Результат

Станом на 4 травня 2019 року, проект наказу Міністерства охорони здоров’я України про затвердження Порядку, за яким будуть доступні результати випробувань ліків, пройшов стадію громадського обговорення.

Станом на 10 травня 2019 року розроблений проект наказу «Про затвердження Порядку проведення перевірки відповідності інформації про результати доклінічного вивчення та клінічних випробувань лікарських засобів, Форми звіту про доклінічні дослідження, Форми звіту про клінічні випробування та інструкції щодо їх заповнення» відсутній у розділі ухвалених наказів міністерства на сайті МОЗ, та у розділі Законодавства України на сайті ВРУ.

Враховуючи те, що протягом 6 місяців обіцяний Порядок не було затверджено, обіцянка отримує статус «не виконано».