Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Рибалка запевнив, що фракція не проголосує за бюджет 2019, поки не буде підвищено мінімальну зарплату до шести тисяч, а пенсію на тисячу гривень

8 листопада 2018 року народний депутат України Сергій Рибалка запевнив, що фракція не проголосує за бюджет 2019, поки не буде підвищено мінімальну зарплату до шести тисяч, а пенсію на тисячу гривень В телеефірі депутат заявив: "Наступне питання - підвищення мінімальної заробітної плати до шести тисяч гривень, та мінімум на тисячу гривень пенсії. Вчора на зібранні фракції ми прийняли рішення, якщо не буде суттєвого підвищення заробітної плати та мінімальної пенсії, то ми голосувати за бюджет не будемо". Відео (7:17-7:34)
Виконано
Сказано 8 листопада 2018 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=sbaVgi7U5SQ
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=20997

Результат

23 листопада 2018 року в "чорну п'ятницю" Рада приймала державний бюджет.Довкола цього питання точилось безліч суперечок, проте провівши ніч під куполом Ради, о шостій ранку парламентська більшість, з безліччю правок, все ж ухвалила бюджет на 2019 рік. "Радикальна партія Олега Ляшка" не змогла вибити з держ бюджету суттєвого підвищення пенсій та заробітних плат, тому, як і обіцяли, Радикали не підтримали державний бюджет жодним голосом. Рибалка підтвердив свої слова діями, тому обіцянка отримує статус "виконано"