Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міський голова Тернополя

Надал пообіцяв встановити світлофор на перехресті вулиць Купчинського-Корольова

27 вересня 2018 року міський голова Тернополя Сергій Надал пообіцяв встановити світлофор на перехресті вулиць Купчинського-Корольова. "Я знаю це питання, дійсно вже було звернення по тому світлофору. Дійсно перехрестя дуже неврегульоване, трапляються ДТП. Ми будем обов'язково планувати робити там регульоване перехрестя, світлофорний об'єкт, але відверто кажу, що я не впевнений, що ми його зможемо зробити в цьому 2018 році. Тому якщо не вдасться в цьому році то ми обов'язково заплануємо ці роботи у 2019 році", - заявив він (відео 37:10-37:50).
Архів
Сказано 27 вересня 2018 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/TV4.te/videos/865072743699276/
  • Лист Тернопільської міської ради від 12 листопада 2019 року
  • Лист Тернопільської міської ради від 23 липня 2020 року
  • https://ternopilcity.gov.ua/news/42599.html
  • https://youtu.be/js95rSXlpR0

Результат

Оскільки замість облаштування світлофорів на перехресті вулиць Купчинського-Корольова було облаштовано альтернативний засіб запобігання дорожньо-транспортних пригод, а саме встановлення на перехресті кільцевого руху з облаштуванням відповідного кільця, розмітки та знаків, то обіцянку перенесено до архіву.

25 червня 2021 року міський голова Сергій Надал повідомив, що на перехресті вулиць Купчинського-Корольова облаштовано кільце для регулювання автомобільного руху замість світлофора.

"Великий рух транспорту був на перехресті між вулицею Корольова-Купчинського. Тому було звернення мешканців, щодо облаштування на даному перехресті світлофорів. Це питання було вивчене з проєктантами, які змоделювали ситуацію на даній ділянці вулиць. Було запропоновано замість світлофору та регульованого перехрестя зробити нерегульоване перехрестя з кільцевим рухом. Саме тому, там попередньо було облаштовано тимчасове кільце, яке було експериментальним, аби вивчити його ефективність. Воно показало свою ефективність. Ми це відчули. Цю ідею підтримали представники патрульної поліції. Тому було прийнято рішення, що це тимчасове - буде перетворений на постійне, стаціонарне кільце. Зараз вже завершені повністю роботи, щодо облаштування постійного кільцевого руху, зроблена розмітка, встановлено дорожні знаки. Кільце вже функціонує на постійній основні", - пояснив мер (відео 16:55-18:40).

Нагадаємо про перебіг подій:

21 вересня 2020 року на перетині вулиць Корольова- Купчинського облаштовано тимчасову кільцеву розв’язку. Тож відтепер на даному круговому перехресті перевага в русі надається транспортним засобам, які вже рухаються по колу.

"Якщо така кільцева транспортна розв’язка буде зручною та безпечною для тернополян, то тут влаштують постійний круговий рух транспорту", - пояснив міський голова Сергій Надал.

23 липня 2020 року Тернопільська міська рада повідомила, що виготовлено проєктно-кошторисну документацію на капітальний ремонт вулиці Академіка Корольова (від перехрестя Р. Купчинського) під час якого буде встановлено світлофор.

За інформацією наданою Тернопільською міськрадою від 12 листопада 2019 року, управлінням житлово-комунального господарства, благоустрою та екології замовлено в ТОВ "НТ Дорбудпроект" схему організації дорожнього руху – влаштування світлофорного об’єкта на перехресті вулиць Романа Купчинського – Академіка Корольова в м. Тернополі. Після виготовлення даної документації та відповідного погодження її – буде вирішуватися питання щодо провадження робіт.