Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Клімкін запевнив, що буде боротись за Олега Сенцова до його звільнення

18 жовтня 2018 року міністр закордонних справ Павло Клімкін запевнив, що буде боротись за Олега Сенцова до його звільнення. «І ми будемо боротись за нього завжди. До його звільнення», – заявив міністр (відео:19:00).
Виконано
Сказано 18 жовтня 2018 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=hK-dzDVEQkQ
  • Лист МЗС від 24 квітня 2019 року
  • Лист МЗС від 24 квітня 2019 року

Результат

Відповідно до листа Міністерства закордонних справ України від 24 квітня 2019 року, з адвокатом у справі Д. Данзе було укладено угоду про надання адвокатських послуг О. Г. Сенцову, оплата за які здійснюється за рахунок державного бюджету України. Адвокат відвідував О. Г. Сенцова у ВК-8.

На численні звернення консульської установи України російська сторона відмовляється надати дозвіл на проведення консулом зустрічі з О. Г. Сенцовим через визнання його громадянином Росії.

У ВК-8 О. Г. Сенцов має можливість листуватися, здійснювати телефонні дзвінки та користуватися рахунком, на який консульством щомісяця переказується матеріальна допомога.

У переведенні О. Г. Сенцова в Україну для подальшого відбування покарання російською стороною було відмовлено через визнання його громадянином РФ (п. 5).

Враховуючи наведену інформацію, а також заяви міністра закордонних справ України Клімкіна і обраного президента України Зеленського, обіцянка отримує статус «виконано».

Нагадаємо, Клімкін оголосив, що після інавгурації запропонує Зеленському звільнити його з посади голови відомства, а кандидат Зеленський обіцяв призначати «нових людей».