Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Дерев'янко пообіцяв робити проміжні звіти щодо витрачення коштів на президентську кампанію

29 жовтня 2018 року народний депутат України Юрій Дерев'янко пообіцяв робити проміжні звіти щодо витрачення коштів на президентську кампанію. "Я особисто внесу свої кошти, які в мене задекларовані. Ми також будемо робити публічний фандрайзинг відповідно до чинного законодавства. Громадяни будуть бачити не лише проміжний звіт, а й онлайн-збір коштів".
Не виконано
Сказано 29 жовтня 2018 р.

Джерело

  • https://vybory.pravda.com.ua/articles/2018/10/29/7149773/?fbclid=IwAR0vdnlSbuqYOwYqmbFuaQbLaCnuol0OqUfD7YL8pfti43tb6R94hFvrVgQ
  • https://volya.ua/initiatives
  • https://ukranews.com/news/622097-kandidaty-v-prezidenty-otchitalis-o-rashodah-na-kampaniyu-bolshe-vseh-potratil-poroshenko
  • https://derevyanko.io/

Результат

Станом на 25 березня 2019 року на сайтах політичної партії "Воля" та особистому сайті кандидата в Президенти України Юрія Дерев'янка немає відомостей та механізму оприлюднення проміжних звітів щодо витрачення коштів на президентську кампанію.

Цей механізм зараз не реалізований для загального доступу, хоча депутат повідомляє виданню "Вибори вибори" наступне:

"Ми зараз проводимо фандрейзинг, щоб вести кампанію, бо є величезна кількість різних витрат, які потрібно оплачувати".

Згідно з даними від 18 березня 2019 року поданим кандидатами в Центральну виборчу комісію як проміжні фінансові звіти Юрій Дерев'янко витратив на виборчу кампанію кандидата в Президенти України 1,7 млн. грн.

Згідно з телефонною розмовою в середині березня 2019 року з прес-службою Юрія Дерев'янка не було надано відповіді щодо проміжних звітів щодо витрачення коштів на президентську кампанію.

Ба більше, було обіцяно, що з нами зв'яжеться помічник нардепа, однак зворотнього зв'язку так не було.

Виходячи з вищенаведених фактів перевірки дана обіцянка вважається "невиконаною", враховуючи, що не було жодних публічних проміжних звітів протягом виборчої кампанії.