Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Співголова депутатської групи "За майбутнє"
  • Член Комітету з питань транспорту та інфраструктури

Бондар підтримає посилення відповідальності за водіння в нетверезому стані

25 жовтня 2018 року народний депутат України Віктор Бондар заявив, що проголосує разом із групою "Відродження" за посилення відповідальності, за збільшення покарання за водіння в нетверезому стані. "Якщо там не закладено якихось інших підводних каменів, що там якісь "хотєлки", ще якісь схеми і т.п, а тільки мова йде про збільшення покарання за водіння в п'яному вигляді - я проголосую тоді, фракція проголосує. Якщо щось інше закладено - тоді буду публічно говорити що нам не подобається, але за посилення відповідальності точно проголосую". Відео (01 : 29: 00). .
Архів
Сказано 25 жовтня 2018 р.

Джерело

  • https://youtu.be/GoHq_ZoEGYU?t=5336
  • https://www.obozrevatel.com/ukr/law/v-ukraini-posilili-pokarannya-za-pyane-vodinnya-chim-vazhlivij-zakon-pro-kriminalni-prostupki.htm
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=19378
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_dep?vid=3&kod=150

Результат

22 листопада 2018 року Верховна Рада України у другому читанні 239-ма голосами схвалила законопроект №7279-д "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення досудового розслідування окремих категорій кримінальних правопорушень". Віктор Бондар не поголосував за ініціативу, тому що був відсутній в парламенті з невідомих причин, чому свідчить письмова реєстрація нардепа.

Зазначимо, що законопроектом пропонується посилення відповідальності за керування транспортними засобами у стані алкогольного сп'яніння. Якщо, на приклад, особа притягувалася до відповідальності за цією статтею двічі протягом року, втретє штраф складе 40 800 грн, також така особа буде позбавлена ​​права керування транспортним засобом терміном на 10 років.

Закон набуде чинності 1 січня 2020 року. Протягом 2019 року триватиме підготовка до введення його в дію.

Однак, обіцянка переміщується в категорію "архівні обіцянки", оскільки не були дотримані умови за яких Віктор Бондар міг би підтримати ініціативу. Зокрема, він говорив, що підтримає ухвалення законопроекту точно, якщо там йтиметься лише про посилення відповідальності за порушення ПДР. Однак, Рада голосувала за проект закону, який вносить зміни у низку інших актів також.