Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Омелян пообіцяв на початку 2019 року ввести електронну реєстрацію видачі та обліку разових дозволів на виконання вантажних перевезень

19 жовтня 2018 року міністр інфраструктури Володимир Омелян пообіцяв на початку 2019 року ввести електронну реєстрацію видачі та обліку разових дозволів на виконання вантажних перевезень. «Ми отримуємо багато скарг від перевізників. На це було звернуто увагу керівника «Уктрансбезпеки». Щоб унеможливити корупцію, на початку 2019 року ми введемо повністю електронну реєстрацію дозволів і на кожному дозволі буде QR-код, запровадимо звірку з митницею щодо реальної кількості виданих дозволів та їх перетину кордону», − наголосив Володимир Омелян.
Не виконано
Сказано 19 жовтня 2018 р.

Джерело

  • https://mtu.gov.ua/news/30286.html
  • Лист Мінінфраструктури від 25 лютого 2019 року

Результат

Відповідно до листа Міністерства інфраструктури України від 25 лютого 2019 року, з метою недопущення численних маніпуляцій при оформленні дозволів для здійснення міжнародних вантажних автомобільних перевезень на всі бланки дозволів під час оформлення та видачі наноситься штрих-код. Міністерство інфраструктури працює над нормативно-правовою базою і після проходження всіх державних процедур буде підготовлено технічне завдання для написання технічного продукту, який буде передбачати можливість попереднього замовлення бланку дозволу перевізником на здійснення міжнародних вантажних автомобільних перевезень (п. 4).

ВИСНОВОК: система електронної реєстрації видачі та обліку разових дозволів на виконання вантажних перевезень знаходиться на стадії розробки нормативно-правової бази, тому обіцянка отримує статус «не виконано».