Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської групи "За майбутнє"
  • Голова Комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції окупованих територій, нац. меншин і міжнаціональних відносин

Лубінець пообіцяв підтримати депутатське звернення до президента Порошенка щодо вибухів на складах боєприпасів в Ічні

9 жовтня 2018 року народний депутат України Дмитро Лубінець запевнив, що Верховна Рада, або група депутатів звернуться до президента Петра Порошенка щодо вибухів на складах боєприпасів та пообіцяв поставити свій підпис під таким зверненням. В ефірі парламентського каналу депутат заявив: "Будемо дивитись яка буде реакція, можу чітко сказати зі свого боку, як народний депутат, буде 100 % звернення Верховної Ради або групи народних депутатів. Я під цим не просто підпишусь, а буду максимально робити так, щоб були зроблені висновки. У першу чергу відповідь я очікую від президента, Головнокомандувача ЗСУ, він відповідає за всі події на фронті. Чи можна його звинувачувати...напевно ні, він займається армією, у нас в парламенті наголошував на тому, що потрібно збільшувати фінансування армії, ми ж все це робимо. А от кадрові рішення, коли керівник Міністерства оборони повинен чітко сказати хто відповідає за склади боєприпасів, що зроблено за всі ці роки" (відео:02:30).
Виконано
Сказано 9 жовтня 2018 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=DCjW_IvX6EY
  • Лист народного депутата Дмитра Лубінця від 31 жовтня 2018 року
  • лист

Результат

Наприкінці жовтня депутат надав нам копію ініційованого ним звернення до президента України Петра Порошенка з проханням надати інформацію щодо вжитих заходів реагування для ліквідації наслідків вибухів в Ічні та подальшого недопущення подібних ситуацій, прийнятих кадрових рішень щодо звільнення та притягнення до відповідальності.

Але, 14 січня 2019 року ми отримали відповідь від АП, що народний депутат не відправляв відповідний запит. У світлі цих подій обіцянка вважається "невиконаною".

11 березня 2019 року, від Дмитра Лубинця ми отримали сканкопію відповіді від АП на своє звернення. Тому ми вважаємо, що депутат виправився і тому ця обіцянка отримує статус виконано.

Варто зазначити що, судячи з відповіді від АП, яка була надана нардепом, звернення було відправлено 23 січня 2019 року, а не в жовтні 2018 року, як нам до цього намагався довести Дмитро Лубинець.