Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Аваков пообіцяв створити у Кременчуці центр підготовки пілотів системи авіаційної безпеки України

5 жовтня 2018 року міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков пообіцяв створити у Кременчуці центр підготовки пілотів системи авіаційної безпеки України.
Виконано
Сказано 5 жовтня 2018 р.

Джерело

  • https://www.instagram.com/p/BohBPyXBGeK/
  • https://www.kmu.gov.ua/ua/news/arsen-avakov-aviacijna-akademiya-mvs-nabiraye-na-pershij-kurs-177-studentiv-pilotiv-ta-tehnikiv

Результат

У червні 2019 року уряд забезпечив перерозподіл видатків на утримання льотної академії МВС у Кременчуці, чим остаточно завершив процес передачі навчального закладу від Міністерства освіти до системи МВС України, а також вирішив питання державного замовлення для підготовки спеціалістів.

Під час цьогорічної вступної кампанії льотна академія МВС у Кременчуці набирає за державним замовленням 177 студентів: майбутніх пілотів, техніків та авіоніків. Вони навчатимуться за новою програмою, розробленою спільно із Airbus Helicopters. Пілоти будуть проходити повноцінну льотну практику на сучасних гелікоптерах та тренажерах гвинтокрила H225. Нагадаємо, що перші 3 гвинтокрили Airbus Helicopters Україна отримала на початку 2019 року.

Враховуючи цю інформацію обіцянці після позачергових виборів ВРУ і незадовго до відставки уряду присвоєно статус «виконано».