Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міський голова Львова
  • Голова партії "Самопоміч"

Садовий має намір збудувати меморіальний комплекс в урочищі "Піски"

2 вересня 2018 року міський голова Львова Андрій Садовий повідомив про намір побудувати меморіальний комплекс в урочищі "Піски", щоб вшанувати історію жертв Янівського концтабору та Львівського ґетто.
У процесі
Сказано 2 вересня 2018 р.
Перевіряється

Джерело

  • https://city-adm.lviv.ua/news/culture/254433-mi-sobi-postavili-ambitnu-metu-tut-zbuduvati-duzhe-yakisnij-memorial-nij-kompleks-a-sadovij-pid-chas-pominal-nikh-zakhodiv-v-urochishchi-piski
  • https://city-adm.lviv.ua/news/society/public-sector/254427-my-maiemo-plany-zbuduvaty-velykyi-memorial-v-proslavu-liudyny-hidnosti-liudyny-a-sadovyi-pid-chas-zakhodiv-do-75-richnytsi-likvidatsii-lvivskoho-getto-ta-yanivskoho-kontstaboru
  • https://www.youtube.com/watch?v=27Y2cH-US_s
  • https://dyvys.info/2019/09/22/pid-chas-godyny-pam-yati-u-lvovi-zgadaly-lyudej-yaki-v-chasy-golokostu-ryatuvaly-yevreyiv/
  • Лист Львівської міської ради від 17 грудня 2021 року
  • Лист від Львівської міської ради від 25.01.2022 року

Результат

25 січня 2022 року Львівська міська рада повідомила, що напрацьовано попередні пропозиції щодо проекту меморіального комплексу в урочищі "Піски", що потребують додаткового обговорення, для подальшого використання у формуванні проектно-кошторисної документації.

Нагадаємо про перебіг подій:

17 грудня 2020 року Львівська міська рада повідомила, що у цьогоріч замовлено проєктно-кошторисну документацію щодо облаштування місця пам'яті жертв розстрілів Другої світової війни на території урочища "Піски" на вул. о. Омеляна Ковча.

22 вересня 2019 року заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко зазначив, що перед громадою стоїть завдання об'єднати свої зусилля для реалізації будівництва меморіального комплексу в урочищі "Піски".

"Виклик в тому, щоб на цьому просторі постав меморіальний комплекс. Щоб був проведений конкурс, було визначено переможців, і робити це максимально публічно, інклюзивно, інтегровано. Щоб у наступні роки, збираючись тут, ми спільно бачили цей прогрес", - сказав він.

29 листопада 2018 року ухвалу про створення "Меморіального музею Гідності у м. Львові" перенесли.