Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Розенблат пообіцяв голосувати за розрив усіх відносин з Російською Федерацією

17 вересня 2018 року народний депутат України Борислав Розенблат пообіцяв підтримати розрив усіх відносин з Російською Федерацією (відео:30:30). На запитання ведучого як ви проголосуєте за припинення Договору про дружбу між Україною і Росією, нардеп відповів: "Безперечно за, але хочу наголосити... дуже легко бути в опозиції, завжди казати все погане, не голосувати за бюджети та закони. Набагато складніше бути членом коаліції і приймати рішення в розріз прийняття рішень коаліції. Тому що треба мати силу волі для того, щоб казати ні, потрібно змінювати. Це не питання бунтарства, це питання того, що є відповідальність. Я буду однозначно голосувати за розрив усіх відносин з РФ, у нас іде війна і Росія по відношенню до України є ворог".
Виконано
Сказано 17 вересня 2018 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=GCmyIaD6rVY
  • https://ua.interfax.com.ua/news/political/532208.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=21168

Результат

17 вересня після підписання Указу президента про введення в дію рішення РНБО щодо припинення договору про дружбу між Україною та Росією, документ набув чинності.

6 грудня 2018 року Верховна Рада України змогла ухвалити проект закону №0206 про проект Закону про припинення дії Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією. За це рішення проголосувало 277 народних депутатів.

Зокрема, ухвалення ініціативи підтримав і Борислав Розенблат.