Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Луценко обіцяє піти з посади генпрокурора після президентських виборів 2019 року

11 вересня 2018 року генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що планує піти з посади генпрокурора в політику після президентських виборів у 2019 році. «Я вважаю, що мій політичний досвід і можливість сказати «ні» (а якщо треба, то й набагато грубіше) всіма вісьмома телефонами потрібен тут до закінчення президентських виборів. А після цього за будь-якого результату я маю намір підготуватися і перейти в українську політику. Хочу підкреслити, за будь-якого результату виборів», – заявив генпрокурор.
Не виконано
Сказано 11 вересня 2018 р.

Джерело

  • https://censor.net.ua/resonance/3085528/genprokuror_yuriyi_lutsenko_pri_lyubom_ishode_vyborov_ya_imeyu_namerenie_pereyiti_v_ukrainskuyu_politiku
  • https://www.ukrinform.ua/rubric-polytics/2573912-rejtingove-golosuvanna-rada-ne-pidtrimue-vidstavku-lucenka.html
  • https://www.radiosvoboda.org/a/news-lutsenko-vidstavka/29923760.html
  • https://www.slovoidilo.ua/2019/05/06/novyna/polityka/klimkin-podast-vidstavku-pislya-inavhuracziyi
  • https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1697-18

Результат

7 листопада прес-секретар глави ГПУ Лариса Сарган повідомила, що генпрокурор Юрій Луценко вчора написав і сьогодні передав на розгляд президенту заяву про звільнення за власним бажанням. У рейтинговому голосуванні відставку генпрокурора підтримали 38 депутатів.

6 травня 2019 року генпрокурор Луценко заявив, що не планує писати заяву про відставку. Луценко додав, що в разі, якщо парламент вирішить відправити його у відставку, він сприйме це.

Враховуючи те, що генеральний прокурор Юрій Луценко «не бачить» підстав для відставки, та те, що його подальше майбутнє буде визначати парламент, обіцянка отримує статус «не виконано».

Нагадаємо, що відповідно до статті 42 Закону України «Про прокуратуру», генпрокурор може бути звільнений Радою і у зв’язку з поданням заяви про дострокове припинення повноважень за власним бажанням.

Варто зазначити, що міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що після інавгурації президента запропонує Володимиру Зеленському звільнити його з посади голови відомства.