Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Луценко пообіцяв протягом дев'ятої сесії повторно внести до Ради подання про зняття недоторканності з Олександра Пономарьова

11 вересня 2018 року генеральний прокурор України Юрій Луценко пообіцяв, що протягом дев'ятої сесії ВРУ (вересень 2018 р. – січень 2019 р. - ред.) повторно внесе до Верховної Ради подання про надання згоди парламенту на притягнення до кримінальної відповідальності чотирьох народних депутатів Олександра Вілкула, Дмитра Колєснікова, Сергія Дунаєва, Олександра Пономарьова. «По-друге, на цю сесію ВР подам все тих же чотири депутати, якщо колеги з САП не внесуть ще когось», – заявив Юрій Луценко. Нагадаємо, 21 червня генпрокурор Луценко обіцяв наприкінці серпня внеси повторні подання, але, як виявилося, всі необхідні для цього процесу документи не були підготовлені вчасно.
Не виконано
Сказано 11 вересня 2018 р.

Джерело

  • https://censor.net.ua/resonance/3085528/genprokuror_yuriyi_lutsenko_pri_lyubom_ishode_vyborov_ya_imeyu_namerenie_pereyiti_v_ukrainskuyu_politiku
  • Лист ГПУ від 25 вересня 2018 року
  • Лист ГПУ від 25 вересня 2018 року
  • Лист ГПУ від 22 квітня 2019 року

Результат

Відповідно до листа ГПУ від 25 вересня 2018 року, з огляду на приписи Закону України «Про доступ до публічної інформації» неможливо надати інформацію щодо строків та планування внесення подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Пономарьова Олександра.

Відповідно до листа ГПУ від 22 квітня 2019 року, правових підстав для надання інформації про хід досудового розслідування у кримінальних провадженнях, зокрема стосовно зазначеного народного депутата (у тому числі щодо внесення Генеральним прокурором до ВРУ відповідного подання) не вбачається.

Враховуючи те, що протягом дев'ятої сесії до Ради не було внесено повторного подання про зняття недоторканності з Олександра Пономарьова, обіцянка отримує статус «не виконано».