Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Радник Міністра внутрішніх справ України

Геращенко запевнив, що фракція "Народного фронту" підтримає зміни до Конституції щодо курсу України на ЄС і НАТО

4 вересня 2018 року народний депутат України Антон Геращенко запевнив, що фракція "Народного фронту" підтримає зміни до Конституції щодо курсу на ЄС і НАТО (відео:03:00). На запитання журналіста чи буде фракція НФ голосувати за зміни до Конституції щодо закріплення євроінтеграційного і євроатлантичного курсу, внесені президентом (законопроект №9037), нардеп відповів: "Наша фракція буде підтримувати ці зміни, тому що ми підтримуємо європейський вибір України".
Виконано
Сказано 4 вересня 2018 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=oVRWnEs9Leo
  • https://www.pravda.com.ua/news/2018/09/4/7191024/
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=20075
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=21858

Результат

У вересні Верховна Рада включила до порядку денного дев'ятої сесії та направила до Конституційного Суду України законопроект про внесення змін до Конституції України (щодо стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору) №9037. Фракція "Народного фронту" майже всім складом підтримала вказаний проект постанови.

7 лютого 2019 року Верховна Рада розглядала законопроект №9037 у другому читанні. Фракція "Народний фронт" у повному складі, крім нардепа Унгуряна, який був відсутній на голосуванні, підтримала законопроект. Обіцянку вважаємо виконаною.